Til Forside

Udskriftsvenlig side

Østrig
Campingferie Tyskland - Østrig - Norditalien juni 2003

                     

 
Efter 10 døgn på Camping St. Josef am Kalterer See er vi nu kommet til Brennerpass 1375 m, hvor vi holder en pause og nyder den flotte udsigt, inden vi kører videre mod Innsbruck. En flot tur i et rigtigt tyrolerlandskab. Bebyggelse op ad bjergsiderne og snoede veje, frodige dale og nøgne bjergsider. Det er et imponerende landskab.
Vær opmærksom på at der er motorvejsafgift i Østrig (vignette, købes på tankstationer)
samt gebyr for at køre over Brennerpasset.  
Læs mere på Trafikken - Vejafgifter og betalingsveje.
 
Klik - for større billede Klik - for større billede Klik - for større billede Klik - for større billede
Innsbruck-Kranebitten til højre skjult i træerne Fra Flyvepladsen er der en flot udsigt mod Karwendelbjergene Krystal-galleri i  Innsbruck Innsbruck

Innsbruck
Navnet Innsbruck kommer fra Brücke (tysk for bro) og Inn (den lokale flod).
Vinter OL har været afholdt i Innsbruck 2 gange, så vi har kun set den flotte by i vinterdragt på TV.
Vi kommer til Innsbruck ad A13, og kan skimte byen forude. Man kan ikke tage fejl af den flotte beliggenhed Innsbruck har. Landskabet er så utroligt flot, og man bare sidder og nyder det ene flotte sceneri efter det andet. 
Innsbruck ligger nærmest i en gryde omgivet af høje bjerge. Karwendelbjerge mod nord og Stubager-Tuxen Alperne mod syd.

Vi har bestemt os for at kigge lidt på Innsbruck og kører ind på Innsbrucks eneste campingplads. Camping Innsbruck - Kranebitten. 
(Camping Kranebitten er i mellemtiden lukket, men 7km fra Innsbruck ligger Camping Natterer See)
Kranebitten ligger nord for floden Inn i den vestlige del af byen i nærheden af "
Gasthaus Kranebitten". Der er kun 5 kilometer til den gamle bydel, og der er gode cykelruter langs floden.
Kranebitten viser sig at ligge dejligt på en skråning med udsigt til bjerge på begge sider
. Få skridt til skov og bjergvandring.
Lige nedenfor ligger lufthavnen, så der er et mylder af fly i luften. Og mange svævefly. Floden ligger lige så tæt på, og man kan høre vandet komme buldrende. Og så er der motorvejen. Den er jo også i nærheden og er lidt af et knudepunkt her. Så vi har lyden af al slags trafik - til lands, til vands og i luften.
Det er lidt rigeligt. Her er flot, men det bliver kun til en enkelt overnatning. 
Så vi cykler afsted for at kigge på omegnen og byen. Vi kan cykle bagom flyvepladsen og følge floden helt ind til den gamle bydel, hvor vi parkerer og går på opdagelse.

Der er mange flotte gamle bygninger i de smalle gader. Et af de flotteste er Goldenes Dachl med det gyldne tag. Taget består af 2657 forgyldte kobberplader.
Kejser Maximilian 1. lod i år 1500 opføre karnapper som repræsentativ tilskuerloge for hoffet til de store turneringer, som fandt sted nede på pladsen foran.
Vi kigger også lige indenfor i Swarovskis nye krystal-galleri i centrum af Innsbruck. Og vi besøger en flot kirke med rustninger, men det er dog svært at få mulighed for at beundre dem. Vi bliver konstant omringet af et italiensk rejseselskab. Til sidst flygter vi ud på gaden og finder en flot fontæne i skyggen (37gr), hvor vi sætter os ned og nyder stilheden. Men pludselig kommer hele holdet, med den højt talende italienske guide i spidsen, marcherede lige imod os og omringer fontænen. Da giver vi op og falder ned på den nærmeste caféstol, og overlader Innsbruck til andre turister.

Vi forlader Camping Innsbruck - Kranebitten  næste morgen og kører på motorvejen mod München/Salzburg. Af igen ved afkørsel mod Achensee/Zillertal.

 
Klik - for større billede Klik - for større billede Klik - for større billede Klik - for større billede
Achensee med Achenkirch i det fjerne Achenkirch Achensee campingpladsen skimtes til højre Udsigt til campingpladsen 

Achensee 
Østrigs største alpesø, Achensee, er en meget smuk sø beliggende i Nordtyrol. Achensee (830 m) er 9 km lang og 1 km bred og på det dybeste sted 137 m. Og højtbeliggende er den. Vi slæber os opad, men der er nogle flotte udsigter undervejs. Den flotteste ser vi, da Achensee dukker op.
Den første by, vi møder ved søen, er Maurach. Men her ligger campingpladsen et stykke fra søen. Vi fortsætter til Pertisau. Desværre er her slet ingen campingplads. Så - samme vej tilbage og over på den anden side af søen. Man kan ikke køre rundt om søen her. 
Senere finder vi ud af, at der ligger en udmærket campingplads i udkanten af Maurach på vej mod Achenkirch.

Vi ender nede ved den modsatte ende af søen ved Achenkirch og Camping-Achensee en dejlig beliggende plads lige ud til søen og med udsigt til bjergene på begge sider. Og med skyggefulde træer. Der er 32 gr. - altså en behagelig temperatur. Sådan er det ikke helt med badevandet. Vandet i søen er rimeligt friskt, så man bliver ikke liggende derude. Til gengæld kan man ikke blive træt af udsigten over søen. Der er nogle utrolige flotte farver i vandet. Og solnedgangen...

Som sædvanlig skal cyklerne frem og området sonderes. Hvor er vi havnet. Langs søen er en fin cykelrute lidt væk fra trafikken på hovedvejen. Byen er også ganske hyggelig. Man kan se vi er i Tyrol. Der er blomsterbehængte Gasthause overalt.
Vi finder den lokale købmandsbutik og får handlet lidt. Følger cykelstien op langs søen. Lidt længere oppe ligger der en teltplads
og et surfeområde.

Næste dag forlader vi Achensee og kører videre nordpå.
Vi følger vej 171 op over Achenpass 940 m og følger derefter 307 til motorvejen A8/E45 mod München.

Vi overnatter i nærheden Göttingen.
Afkørsel nr. 71 - mod Hardeger ca. 7 km - følger skiltene igennem byen og op på en bakketop. En flot udsigt og den billigste plads i ferien 11,3 E.
Det er Solingen Ferienpark. Pladsen lever ikke helt op til sit navn. Der er ikke meget ferienpark over den. Vi er i tvivl, om pladsen overhovedet er åben. Det er den, men den virker total mennesketom, selv om der er masser af campingvogne. Vi er 3 hold på sivepladserne. 
Her er pænt og rent, men alt på pladsen er fra en svunden tid. Også campingdamen. Ingen PC kun en stor tegnebog og en stor
sort regnskabsbog. Faciliteterne er et helt kapitel for sig. Meget antikke.
En h
yggelig oplevelse. Desværre er man i gang med at bygge ny servicebygning.
Dejlige omgivelser og en flot natur med den dejligste fuglesang. Skoven ligger lige ved siden af pladsen. En fin plads til en fredelig overnatning.
Næste dag går det videre nordpå. Solen skinner hele vejen, og vi er hjemme ved aftenstid. Præcis 3 uger har vi været afsted.

  
Links
www.camping-achensee.com Camping Achensee
  
Tilbage til Norditalien                       
Tilbage til Sydtyskland
Til Forside

Udskriftsvenlig side